Co ciekawego u nas dzieje się ...

ten tydzień

Bal w przedszkolu

BAL PRZEBIERAŃCÓW W GRUPIE I i II

Dziś na balu teatr Orzełek zaprosił nas w kosmiczną podróż. Astronom i jego przyjaciółka Gwiazdka z Nieba pomogli nam zbudować rakietę z klocków, pozwolili nam pojeździć na kogucie mistrza Twardowskiego. Musieliśmy też pomóc aniołkom wysprzątać gwiazdy na Drodze Mlecznej, by Mikołaj bez problemu mógł dostać się do naszego przedszkola. Wszystkie zadania wykonaliśmy bezbłędnie i dlatego nasz gość honorowy - Mikołaj przyniósł nam tyle prezentów!!!!

Nauka programowania - grupa V

Dzieci z naszego przedszkola próbują swoich sił w programowaniu, wykorzystując ozobota. Nowoczesne technologie dla naszych wychowanków nie są już nowością! Podczas zajęć mają okazję pracować z Photonem, teraz Ozobot co dalej? No i tu niespodzianka już wkrótce coś nowego!

Międzygrupowy turniej sportowy!

Ten tydzień zapowiada się bardzo aktywnie i aby rozruszać dzieciaki od razu w poniedziałek TURNIEJ! Dzieci z grupy IV i V kolejny już raz spotkały się podczas ćwiczeń gimnastycznych - to dobra szkoła nie tyle rywalizacji co współzawodnictwa.

Jasełka w kościele

Dzisiaj tj. 13 stycznia 2019 dzieci z grupy V miały okazję zaprezentować JASEŁKA w kościele pod wezwaniem świętego Kazimierza Królewicza. Było to niezwykłe przeżycie, pełne wzruszeń i głębokich przeżyć.

Dzień Babci i Dziadka w grupie V

Dla Ciebie Babciu - dla Ciebie Dziadku.

Ogród przedszkolny w zimowej szacie

Zima jest piękna! Dzieci z grupy II i III cieszą się śniegiem. Wprawdzie bałwana nie da się ulepić, bo śnieg się nie klei, ale i tak jest wspaniale!

ten miesiąc

Zimowi artyści malarze gr II

Dzisiaj poczuliśmy się jak Mróz artysta malujący obrazy na oknach.Rysowalismy palcami w soli  przeróżne wzory zimy.Na koniec zostały spryskane wodą tak aby sprawiały wrażenie zamrożonych.