Co ciekawego u nas dzieje się ...

wczoraj

,,Strażak" - niezwykły gość w grupie III, IV i V"

W ubiegłą środę odwiedził nas Pan Strażak, który opowiedział dzieciom o swojej, jakże ważnej i odpowiedzialnej pracy. Dzieci miały możliwość zobaczenia na własne oczy sprzętu, jakiego używa strażak podczas wykonywania swojej pracy. Ciekawą atrakcją dla dzieci było niewątpliwie możłiwość przymierzenia stroju czy hełmu, potrzymania toporka, czy innych elementów wyposażenia strażaka. Każde dziecko choć przez chwilę mogło poczuć się jak prawdziwy strażak:)

przedwczoraj

Zabawa i nauka w grupie III

Dzieci z grupy III bardzo lubią zajęcia prowadzone przez Panie. Chętnie grają, wycinają, uczą się matematyki i pracują z książką.

Wizyta w bibliotece grupa III

Grupa III wybrała się do biblioteki w ramach stałej współpracy. Dzieci miały okazję zapoznać z nowym rodzajem teatru - kamishibai. Obejrzały krótki spektakl o przygodach Kubusia Puchatka. Pani Bibliotekarka serdecznie zaprasza dzieci wraz z rodzicami do osiedlowej biblioteki.

Konkurs POLSKA

W ramach obchodów 100-lecia Niepodległości w naszym przedszkolu na łamach Bajkowej Gazetki został ogłoszony rodzinny konkurs pt. POLSKA. Dzieci wraz z rodzicami wykonały przepiękne prace dotyczące naszego kraju. Wręczenie nagród odbyło się w dniu 08.11.2018. Wszystkie dzieci zostały nagrodzone. Gratulujemy i zapraszamy do udziału w następnych konkursach.

Ogólnopolskie Śpiewanie Hymnu Narodowego

09.11.2018 r. nasze przedszkole włączyło się do ogólnopolskiej akcji śpiewania Hymnu Narodowego z okazji 100-lecia Odzyskania Niepodległości.

,,Poczytaj nam mamo, poczytaj nam tato."- grupa IV

Grupa IV-ta gościła mamę Zuzi. Dzieci wysłuchały nieznaną legendę o powstaniu Morskiego Oka. Jest jeszcze wiele interesujących legend i opowieści. Zachęcamy innych rodziców do przeczytania nam książek.

,,Muzeum Wojska - warto tam być" (grupa IV)

Dzieci z grupy IV-tej uczestniczyły w zajęciach w Muzeum Wojska. Przedszkolaki poznały legendę o powstaniu Białegostoku i Tykocina. Wykonały prace plastyczne związane z powstaniem miast. Rozmowa z prowadzącym rozbudziła ciekawość dzieci związaną z historią naszego miasta i okolicy.

Uroczystość z okazji 100 rocznicy odzyskania niepodległości przez POLSKĘ!

My małe przedszkolaki, mocno się chwyćmy za ręce i razem zawołajmy

Wizyta Strażaka w Gr.II

07.11.2018 odwiedził nas niezwykły gość - PAN STRAŻAK. Wzbudził niezwykłe zainteresowanie u dzieci. Dzieci z bliska miały możliwość podziwiać wyposażenie, jakim dysponują podczas swojej ciężkiej i odpowiedzialnej pracy strażacy, mogły też je przymierzyć.Dzieci aktywnie uczestniczyły w spotkaniu. Uważnie słuchały o niebezpiecznej pracy strażaka i chętnie wypowiadały się na zadawane pytania. Dzieci z wielką radością chciały przymierzyć ubiór strażaka, hełm, aby poczuć się choć przez chwilę strażakiem.

Odwiedziny STRAŻAKA w Gr.I

W listopadzie naszą i inne grupy odwiedził pan STRAŻAK. Mogliśmy się dowiedzieć jak zostać strażakiem, przymierzaliśmy hełm, maski. W trakcie spotkania  zaznajomiliśmy się  z ciekawostkami związanymi z  pracą zawodową, przestrzeganiem zakazów, zachowaniem bezpieczeństwa w czasie: pożaru, burzy oraz wypadku, dzieci dowiedziały się w jakich okolicznościach można wzywać straż pożarną.

Czerwone jabłuszko czyli Dzień Jabłka na ludową nutę

06 listopad 2018.

Wizyta ,,absolwentki" naszego przedszkola (grupa IV)

Ostatnio odwiedził naszą grupę niezwykle sympatyczny gość - nasza absolwentka Justynka. W ubiegłym roku jeszcze uczęszczała do naszego przedszkola, a teraz jest już prawdziwą uczennicą. Dzieci z wielką radością przywitały się ze swoją ,,starą" koleżanką, która z wielkim podekscytowaniem opowiadziała im o swojej szkole, klasie. Dzieci słuchały, zadawały Justynce nurtujące ich pytania. Na koniec dzieci gorąco uściskały przesympatycznego gościa zapraszając ją na kolejną wizytę.