,,Małe co nie co" w IV grupie

W ostatnim tygodniu września dzieci z IV grupy przywitały jesień dość nietypowo, bo kulinarnie. Oprócz poszerzania swojej wiedzy dotyczącej m.in. pochodzenia owoców
i warzyw, dzieci przynosiły owoce ze swoich domów, powiększając w ten sposób kącik tematyczny w naszej sali. Stąd też trudno było nie wykorzystać tychże ,,darów”;) Dlatego też postanowiliśmy własnoręcznie wykonać sałatkę owocową oraz szaszłyki.  Trzeba było widzieć podekscytowanie, radość dzieci w momencie zakładania fartuchów, brania noża do ręki… no i oczywiście samego krojenia owoców. Po   jakże udanej pracy przystąpiliśmy do degustacji.  Trzeba przyznać – nawet niekoniecznie ulubione do tej pory owoce - smakowały już znacznie lepiej.  Oczywiście nie zapomnieliśmy o naszych kochanych rodzicach, bez których nasze małe kulinarne poczynania, nie miały by miejsca. Nawet oni mieli okazję spróbować naszych szaszłyków przekonując się jak smakuje jesień.

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

wydarzenia / 2018-2019